zaterdag 10 maart 2012

Good times in ...Siurana...

Drie personen van het team beslisten het Belgische weer beu te zijn en vertokken dan ook een week later naar de Spaanse zon! Stéphanie, Jojo en ikzelf namen de vlieger richting de mooie rotsformaties vlak onder Reus, namelijk Siurana, Montsant, Margalef etc... Een temperatuur van niet minder dan 20 graden en volle zon verraste ieder van ons.


Lange klimbroeken en handschoenen mochten dan ook direct terug de koffer induiken.


Hoe beleven 3 stuikers 6 klimdagen en 1 rustdag? Weinig gezever en veel boem boem:




Dag 1: Can Piqui Pugui: inklimmen na de winter. Nog nieuw vel... hmmm genieten!


Dag 2: el pati: werken in 8b. De eerste week na de winter, niet al te veel tijd en al bloedende vingers zijn de valstrikken waardoor ik deze graad tactisch heb laten vallen deze week. Stéphanie klimt vandaag haar eerste 7a op rots, gevolgd door een bijna 7a+ a vue. Gestrikt door een zware inpik van de relais!  Mooi mooi... Verder kregen we bezoek van ene Lowie en Maja die ons 3 dagen vergezelden.


Dag 3: Montsant: Ter compensatie van de heilige maar killende regletten in Siurana beslisten we de pockets van Montsant een kans te geven. Wat een goddelijke plaats en uitzicht! 7C a vue kon ik op deze dag aan men palmares toe voegen.


Dag  4: rustdag @ ………… Salou (no comment).




Dag 5: Can Piqui Pugui: 8e graads time... Een oud project en alom bekende route ‘un rato en cada postura’ op de scherpe regletten en mini voetsteuntjes werd wapenfeit één van die dag  (video volgt). Jojo knalde de extreem pittige 7c+ ‘Siouxie’ in de second GO en zorgde zo voor het tweede wapenfeit.








Dag 6: Zandsteen???? Jawel, zandsteen. Mooie rode rotsformaties lager onder de harde kalksteen (zie pics). Presteren daar was niet de bedoeling en is niet aan te raden in knalhete zon! Losse korrels zand en afbrekende stukken rots maakten de routjes er niet gemakkelijker op.


Dag 7: Siuranella central: laatste dag... Toch nog nen 8a erbij! Uitwerken en knallen. That’s how I like it!


Dag 8: Met een kater terug naar de regen! Boeee




Wanne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten