vrijdag 24 februari 2012

De stuikers heersen over de studenten

(Eerste en tweede plaats voor de stuikers)

Vrijdag 17 februari was het opnieuw tijd voor het Vlaams Studentenkampioenschap boulderen. Het ging door in klimzaal Bleau te Gent, dat bekend staat voor de zalige sfeer!

Van de stuikers is de meerderheid nog student. Student Kristof kon niet wegens zijn meditatie-stage in Noord-Korea, Tim zwom verloren in de rode oceaan en Sam is heel druk aan het solliciteren bij potentiële werkgevers BNP-Paribas, Fortis en Dexia.

Gelukkig konden David, Wanne, Jurgen en Yannick nog de eer van de stuikers verdedigen.

De wedstrijd bestond uit een kwalificatiegedeelte waar je 35 boulders moest klimmen van 4 tot 7b. De eerste 15 waren makkelijk, dus de wedstrijd stond ook open voor beginners. De laatste 10 boulders waren 6c, 7a of 7b.

De concurrentie was groot, want sterke boulderaars zoals Igor Depoorter en Lowie Lamberechts namen deel, en ook andere beesten zoals Paul van Daele, Thomaske Kumeling..

De stuikers moesten dus hun mouwen opstrijken. Lowie en Igor begonnen vanaf de eerste minuut al alle hardste boulders eraf te knallen en we stonden wat op achterstand.

Snel schoot Jurgen in gang en hij topte na anderhalf uur ook 35 van de 35 boulders, sterk! Wanne en David hielden het spannend, ze schoten pas wakker rond het laatste halfuur. Wanne had geen topdag en topte 32 boulders. Het laatste kwartier topte David nog twee 7b’s waardoor hij er uiteindelijk 34 van de 35 topte. Yannick topte er dan 30.

De stand aan het begin van de finale was dus Jurgen ex aequo met Igor en Lowie, David 5de en Wanne miste net de finale met zijn 6de plaats. Yannick raakte in de finale van de B-categorie.

De finales waren een ware demonstratie! Jurgen topte als enige de eerste route, en dit a vue. David knalde dan de tweede route a vue en Jurgen deed hetzelfde, waardoor enkel stuikers uiteindelijk finaleroutes wisten te toppen!!

Jurgen eindigde dus net zoals vorig jaar op één, David werd tweede.

Igor vervolledigde het podium. Bij de vrouwen won Liselotte de Bruyn net voor Liesbeth Wulteputte.

Als prijzen kreeg iedereen een Duvel en zo werd een gezellige avond in gang gestoken!


(foto's: © VSSF vzw)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten