maandag 31 oktober 2011

Bleau Open Local; 3 stuikers trokken naar Gent

Op zaterdag 22 oktober was het Bleau Open Local. 3 Stuikertjes waagden er hun kans; Tim, David en ikzelf. Dat bleek nog zo geen slecht idee te zijn, want het was niet alleen plezant, twee van ons behaalden ook nog eens een mooie podiumplaats! Onverwachts deed ook mijn zus Catherine mee(olé!) We liepen een stukje langs de drukke Rooigemlaan om op te warmen. Dit is niet al te gezond en dus geen echte aanrader, maar eens terug binnen hadden we er wel veel zin in! David was ondertussen al volop in de boulders gevlogen. Tim voegde er zich met veel plezier bij zodra hij kon. Er waren heel wat deelnemers(26 vrouwen, 86 mannen en 26 jeugdklimmers), en het was dus super, super druk. Daarbij kwam dat DJ Denis goed van zich liet horen. Hij had in al zijn enthousiasme het volume nogal hoog gezet. Maar niets kon ons tegenhouden, en vol goeie moed begonnen we te klimmen.

Er waren 35 mooie boulders voorzien. Je had 3,5 uur de tijd. Achteraf kreeg elke routes een puntenwaarde al naar gelang het aantal klimmers deze hadden getopt. Als je wou kon je het dus een beetje strategisch aanpakken, maar de meeste klimmers probeerden zoals ik, gewoon zoveel mogelijk routes te toppen.

Zitstarten en veel lachen waren verplicht. We deden natuurlijk ons best, maar het was af en toe toch een moeilijke combinatie! Het klimmen ging goed! Ik haalde met 22 routes hetzelfde aantal als twee andere meisjes, maar we hadden een verschillende 22e route. Zij hadden het dal bedwongen, ik de overhang. David topte 33(!) routes, en zo behaalden we allebei een 2e plaats! Ik was heel blij eens op het podium te staan en in de prijzen te vallen; een fles lekkere cava. De flessen waren al gekoeld, en dus proefden we met z’n allen voorzichtig een slokje om de mooie prestaties te vieren!

Stéphanie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten